Aby uzyskać elegancki, profesjonalnie wyglądający tort, rozważ użycie kwiatów. Te delikatne dekoracje mogą być wykonane z prostych składników, które można znaleźć w domowej kuchni. Kwiaty dodają odrobinę koloru do każdego tortu. Oto kilka wskazówek dotyczących ich wykonania. Należy je przechowywać w lodówce do czasu użycia. Przed wykonaniem kwiatów na tort, upewnij się, że warstwy ciasta są całkowicie schłodzone. Wyrównaj je, a następnie przytnij ząbkowanym nożem. Rozprowadź lukier do tortu za pomocą szpatułki. Rozprowadź lukier ruchem do tyłu i do przodu, tak aby nie dotykał bezpośrednio tortu i wystawał ponad warstwy.
Przy tworzeniu kwiatów na tort, użyj tej samej techniki, którą użyłabyś do zrobienia świeżego bukietu. Pamiętaj, aby przyciąć wszelkie niedoskonałości i skazy z płatków. Całe kwiaty można dodać do mniejszych tortów i tortów bez dodatków. Jeśli są jadalne, płatki można oderwać przed podaniem. Jeśli nie są, można je nadal jeść. Należy jednak pamiętać o lekkiej ręce podczas nakładania kwiatów na ciasto. Niektóre jadalne kwiaty mają woskowe płatki, co utrudnia ich żucie i połykanie w dużych ilościach.
Przyrządzając kwiaty z kremu maślanego, pamiętaj, że pozostaną świeże przez kilka godzin w lodówce. Możesz eksperymentować z kolorami, aby uzyskać pożądany kolor. Aby uniknąć efektu przekolorowania, dodawaj kolor powoli za pomocą wykałaczki. Jeśli chcesz zrobić kwiatek z kolorem, będzie on wyglądał bardziej realistycznie, jeśli kolor będzie dodawany stopniowo. Na koniec przygotuj bazę z połowy szklanki kremu maślanego i cukru pudru. Podczas tworzenia podstawy, upewnij się, że rury w kształcie stożka, jak to będzie zapobiec kwiat z patrząc płaskie i nierealistyczne.
Wybierz kwiaty organiczne, jeśli to możliwe. Kwiaty produkowane komercyjnie często zawierają pestycydy. Wybierając kwiaty na swój tort, pamiętaj, aby przed wyborem zapytać swoją kwiaciarnię o status pestycydów kwiatu. Jeśli nie masz w pobliżu kwiaciarni, sztuczna opcja stworzy podobny efekt. Aby uzyskać elegancki wygląd, wybierz kwiaty, które są w sezonie i są wolne od pestycydów. Podczas gdy świeże kwiaty mogą być oszałamiające, mogą nie być najzdrowszym wyborem. Jeśli tak jest, może być lepiej użyć sztucznych kwiatów.
Jeśli używasz kwiatów na tort, rozważ użycie ich tylko do celów dekoracyjnych. Świeże kwiaty mogą więdnąć i potrzebują wody, aby nie spaść z tortu. Aby uzyskać imponujący pokaz, upewnij się, że dodasz kilka kwiatów do tortu. Kwiaty są czymś więcej niż tylko ładnym dodatkiem – są również świetne dla pięknego tortu! Jeśli chcesz użyć jadalnych kwiatów, wybierz kwiaty, które są uprawiane w certyfikowanym zakładzie ekologicznym.
Kwiaty cukrowe to kolejna opcja dekoracji tortu. Jeśli wolisz bardziej realistyczny wygląd, możesz kupić jadalne kwiaty. Dla niedrogiej alternatywy, spróbuj użyć kwiatów cukrowych. Są one łatwiejsze do wykonania niż kwiaty cukrowe, i mogą być zachowane przez wiele lat! Jeśli martwisz się o kolor, możesz użyć cukru pudru, aby kwiaty nie odpadły. Jeśli nie jesteś pewien co do koloru, spróbuj użyć wykałaczki. Aby uzyskać lepszy efekt, użyj wykałaczek do łodyg kwiatów. Zanurz łodygi w cukrze pudrze, aby utrzymać je na miejscu. Możesz też użyć kawałka papieru woskowego, aby umieścić je w wazonie.
Podobne tematy